fitxa de l'element

Un repte biotecnològic
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1f/FD_1.jpg/270px-FD_1.jpg

Crèdits

Silvia Lope, Fina Guitart  CESIRE-àmbit de ciències. Servei d'Innovació i Formació de l'Educació Infantil i Primària / de  l'Educació Secundària. Departament d'Ensenyament
Autoria
Silvia Lope, Fina Guitart CESIRE-àmbit de ciències. Servei d'Innovació i Formació de l'Educació Infantil i Primària / de l'Educació Secundària. Departament d'Ensenyament
Silvia Lope
Catalogació

Data

4 de febrer de 2019

BIO [2] BG [5]

BTX.2 [2] ESO.4 [5]

Experimentació Indagació i recerca Raonament i argumentació

Resum

Aquesta proposta de treball experimental permet treballar tant el procés de fermentació alcohòlica com el disseny d’un procés biotecnològic. En la primera part de l’activitat l’alumnat dissenya i experimenta sobre l’efecte de la modificació de diferents variables en la fermentació alcohòlica. En la segona part, cal trobar la concentració òptima de sacarosa i la temperatura òptimes per a maximitzar la producció de CO2. Es proposa mesurar la producció de CO2 amb un sensor que es pot demanar en préstec al CESIRE, però també es pot fer la mateixa activitat utilitzant un altre procediment per a mesurar el CO2, per exemple, si es treballa amb tubs d’assaig mesurant els mm d’escuma produïts.

Eixos de capacitats / Competències

Àrees / Matèries

Llicència d'ús

Llicència de Creative Commons
Heu votat
25

Materials de l'element

Documents per al professorat

Documents per a l'alumnat