Connexió ODS

Els ODS són els 17 objectius de desenvolupament sostenible, inclosos en la resolució "Agenda 2030: transformar el nostre món", que el setembre de 2015 l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar, per tal de definir un full de ruta unificat per fer front als reptes globals de la humanitat.

Tot i que són objectius globals, els centres escolars haurien de treballar-los, des de la perspectiva d’un aprenentatge en sentit, ja que els alumnes actuals seran els que hauran d’entomar i afrontar aquests reptes en el futur.

Per treballar els ODS a l’aula, cal treballar el coneixement que fomenti un posicionament raonat i ètic per actuar per a la justícia social i la sostenibilitat del planeta, des d’una acció local amb visió global. Cal que l’alumnat es pregunti: I jo què en penso? Com puc actuar a partir d’ara?

Per trobar alguns elements ARC que poden ajudar a inspirar o a fonamentar el treball dels ODS a l'aula, seleccioneu el descriptor de cerca ODS, o escriviu Objectius Desenvolupament Sostenible.

Podeu clicar directament al següent enllaç i tindreu el llistat dels elements.