fitxa de l'element
Experimentació Indagació i recerca
Resum
En moltes biotransformacions industrials s’utilitzen enzims o cèl·lules immobilitzades. Es planteja a l’alumnat discutir els avantatges d’aquesta immobilització a partir de la comparació de dos experiments sobre fermentació, un amb llevats immobilitats amb alginat i un altre amb llevats lliures.
La fermentació alcohòlica és fonamental en processos com la producció de vi i cervesa, on es produeix etanol a partir dels sucres del raïm o de la civada, o en la panificació, on la producció de CO2 que queda atrapat és la que fa “pujar” la massa. I també és el procés industrial utilitzat per a l’obtenció de bioetanol.
La primera part de l’experiència consisteix en esferificar una solució de cèl·lules de llevat amb alginat de sodi.
Eixos de capacitats / Competències
+ BatxilleratEn el coneixement i interacció amb el món
+ BatxilleratEn recerca
+ Educació Secundària ObligatòriaConeixement i interacció amb el món físic
Àrees / Matèries