fitxa de l'element

La Noa va de càmping, quina llet ha de triar?
https://c1.staticflickr.com/5/4033/4220554248_535996aeff.jpg

Crèdits

Meritxell Berruezo i Guixé
Autoria
Meritxell Berruezo i Guixé
Silvia Lope
Catalogació

Data

5 de novembre de 2015

BIO [1]

BTX.2 [1]

Experimentació Raonament i argumentació Resolució de problemes

Resum

Es proposa una activitat de laboratori que consisteix en realitzar un seguiment dels dos tipus de llet: pasteuritzada i uperitzada (UHT), al llarg de tres dies consecutius amb l’ajuda d’ un indicador redox (Resazurina) i observar el viratge de color d’aquest indicador a mesura que el nombre de microorganismes va augmentant en cadascuna de les mostres.
Es pretén que l’alumnat sigui conscient que la llet feta malbé experimenta canvis de color, olor, textura i relacioni aquests canvis amb l’activitat dels microorganismes. També que la llet pot ser un medi més o menys idoni pel creixement bacterià, en funció dels diferents processos industria (pasteurització o uperització, als que ha estat sotmesa.

Eixos de capacitats / Competències

Àrees / Matèries

Llicència d'ús

Llicència de Creative Commons Avis Legal
215

Materials de l'element

Documents per a l'alumnat