fitxa de l'element

Activitats amb Caenorhabditis elegans en laboratoris d’Ensenyament Secundari

Crèdits

Co-autors i  adaptació: Cristina Hidalgo, Marina Marcet-Houben  i  Annick Labeeuw. Referències: http://www.bio-rad.com/webroot/web/pdf/lse/literature/10030940.pdf http://www.bio-rad.com/webroot/web/pdf/lse/literature/10041144.pdf http://www.bio-rad.com/webroot/web/pdf/lse/literature/10040011.pdf. Material disponible gràcies a la suport del laboratori de Ben Lehner, EMBL-CRG Systems Biology Unit, CRG, Barcelona.
Autoria
Co-autors i adaptació: Cristina Hidalgo, Marina Marcet-Houben i Annick Labeeuw. Referències: http://www.bio-rad.com/webroot/web/pdf/lse/literature/10030940.pdf http://www.bio-rad.com/webroot/web/pdf/lse/literature/10041144.pdf http://www.bio-rad.com/webroot/web/pdf/lse/literature/10040011.pdf. Material disponible gràcies a la suport del laboratori de Ben Lehner, EMBL-CRG Systems Biology Unit, CRG, Barcelona.
Silvia Lope
Catalogació

Data

19 d'abril de 2016

BIO [4] BG [2]

BTX.1 [4] ESO.4 [2]

Eines TIC Experimentació Gestió d'informació

Resum

Caenorhabditis elegans és un cuc nematode d’aproximadament 1 mm de longitud, que des dels anys 70 s'utilitza com un important organisme model d'estudi per a la biologia. Es proposen quatre activitats diferents que impliquen treball experimental amb C. elegans.L’activitat central de la proposta consisteix en posar de manifest experimentalment l’efecte de la presència o no un gen determinat (DAF-18) analitzant dades sobre la quimiotaxi dels cucs.
També es proposa la utilització de bases de dades genètiques de lliure accés a internet per tal de familiaritzar-se sobre el seu funcionament i la informació que proporcionen i també per valorar la importància d’aquest recurs en la comunitat científica.

Eixos de capacitats / Competències

Àrees / Matèries

Llicència d'ús

Llicència de Creative Commons Avis Legal
408

Materials de l'element

Documents per al professorat

Documents per a l'alumnat