fitxa de l'element

Crèdits

Data
4 de febrer de 2019Aquest element
pertany a l'itinerari:

Explorem diferents processos biològics utilitzant sensors de CO2 i d’O2
Experimentació Indagació i recerca Raonament i argumentació
Resum
Aquesta proposta de treball experimental permet treballar tant el procés de fermentació alcohòlica com el disseny d’un procés biotecnològic. En la primera part de l’activitat l’alumnat dissenya i experimenta sobre l’efecte de la modificació de diferents variables en la fermentació alcohòlica. En la segona part, cal trobar la concentració òptima de sacarosa i la temperatura òptimes per a maximitzar la producció de CO2. Es proposa mesurar la producció de CO2 amb un sensor que es pot demanar en préstec al CESIRE, però també es pot fer la mateixa activitat utilitzant un altre procediment per a mesurar el CO2, per exemple, si es treballa amb tubs d’assaig mesurant els mm d’escuma produïts.
Eixos de capacitats / Competències
+ BatxilleratEn el coneixement i interacció amb el món
+ Educació Secundària ObligatòriaConeixement i interacció amb el món físic
Àrees / Matèries
Materials de l'element
Documents per al professorat
Documents per a l'alumnat